Υγεία

Αυτή είναι η νέα αντικαρκινική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Αυτή είναι η νέα αντικαρκινική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Η GENESIS Pharma είναι μια φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Την διάθεση μιας νέας αντικαρκινικής θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού ανέλαβε GENESIS Pharma. Μια σημαντική συνεργασία ανακοίνωσε η GENESIS Pharma με την Seagen Inc., για την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα μιας νέας αντικαρκινικής θεραπείας ενηλίκων ασθενών με HER2-θετικό, τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό καρκίνο του μαστού, σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Η Seagen Inc είναι μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Με αφορμή την συνεργασία αυτή ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα μια ακόμα σημαντική διεθνή συνεργασία για την εταιρεία μας. Η Seagen είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας επικεντρωμένη στο στόχο της επαναστατικής αντιμετώπισης του καρκίνου.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εμπιστεύτηκε και επέλεξε τη GENESIS Pharma ως τον στρατηγικό της συνεργάτη στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, αναγνωρίζοντας την μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία μας στον θεραπευτικό τομέα της ογκολογίας. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την άμεση και αδιάκοπη πρόσβαση σε όσους ασθενείς με καρκίνο μαστού μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την καινοτόμα θεραπεία».

Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς με HER2-θετικό καρκίνο του μαστού έχουν όγκους με υψηλά επίπεδα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται υποδοχέας ανθρώπινου επιδερμικού αυξητικού παράγοντα 2 (HER2), η οποία προάγει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Το 2020, περισσότερα από δύο εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού διαγνώστηκαν παγκοσμίως, εκ των οποίων 531.086 στην Ευρώπη. Μεταξύ 15-20% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού είναι HER2-θετικοί. Ο HER2-θετικός καρκίνος του μαστού τείνει να είναι πιο επιθετικός και με περισσότερες πιθανότητες υποτροπής από τον HER2-αρνητικό καρκίνο μαστού. Ενώ έως και 50% των ασθενών με HER2-θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού εμφανίζουν μεταστάσεις στην περιοχή του εγκεφάλου με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: Αυτή είναι η νέα αντικαρκινική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Σχετικά Άρθρα

Το φρούτο που ρίχνει την αρτηριακή πίεση μέσα σε δυο ώρες

Freedompress

Παπαευαγγέλου: Το 98% όσων πέθαναν την τελευταία εβδομάδα δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Freedompress

«Νοοτροπία των καβουριών»: Εμφανίζεται όλο και περισσότερο τελευταία στους ανθρώπους

Freedompress

ΕΙΝΑ: Χάθηκαν οριστικά οι θέσεις μόνιμων γιατρών – Νέα άμεση προκήρυξη θέσεων τώρα για τα νοσοκομεία

Freedompress

Φίλτρο αέρα υπόσχεται ότι εξοντώνει το 99,8% των σωματιδίων του κορωνοϊού!

Freedompress

Σαφράν: Η καλλιέργειά του ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα την Εποχή του Χαλκού

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα