Υγεία

ΑΧΕΠΑ: Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ασθενείς πέθαναν στην αναμονή για ΜΕΘ!

ΑΧΕΠΑ: Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ασθενείς πέθαναν στην αναμονή για ΜΕΘ!

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι ΜΕΘ, μετά τον διωγμό ανεμβολίαστων υγειονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο τριών ανθρώπων, οι οποίοι περίμεναν εν αναμονή για ΜΕΘ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιαννάκος, από τους 7 διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης οι τρεις πέθαναν σε απλή κλίνη Covid-19.

Ενώ άλλοι τέσσερις παραμένουν στο ίδιο νοσοκομείο διασωληνωμένοι, αλλά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη. Πέθαναν διασωληνωμένοι σε απλή κλινική κορωνοϊού», τόνισε.

Στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, διασωληνωμένοι ασθενείς και σε άλλα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, σήμερα άλλοι τρεις διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ

(ένας σε απλή κλίνη στην Πνευμονολογική Κλινική και δύο στις χειρουργικές αίθουσες) στο «Παπανικολάου» και άλλοι έξι στο «Παπαγεωργίου», οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επίσης, ο κ. Γιαννάκος περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, επισημαίνοντας πως λειτουργούν 75 κλίνες ΜΕΘ, έναντι 193 που λειτουργούσαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021 – «και αυτό συμβαίνει λόγω των αναστολών εργασίας».

Και ζήτησε για ακόμη μία φορά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα νοσοκομεία με δυο rapid tests την εβδομάδα και τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς, όπως είπε:

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους συνοδούς ασθενών με ένα rapid test και να απαγορεύεται στους υγειονομικούς, στους οποίους το τείχος ανοσίας έχει χτιστεί σε ποσοστό πλέον του 95%.

Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημασία του εμβολίου και της τρίτης δόσης, καθώς, όπως είπε, όσοι εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους έχουν χαμηλούς τίτλους αντισωμάτων.

Επίσης, προέβλεψε πως «σιγά – σιγά θα δούμε να αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμένων στις ΜΕΘ», αν και, όπως τόνισε, τα συμπτώματα σε όσους έχουν κάνουν το εμβόλιο είναι πιο ήπια.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε τον προβληματισμό του, διότι δεν επιβλήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε άλλες ομάδες εργαζομένων, όπως στους ιερείς, οι οποίοι, όπως είπε, όχι μόνο έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό της τάξης του 30%, αλλά κάνουν και κήρυγμα κατά του εμβολίου.

Πηγή: ΑΧΕΠΑ: Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ασθενείς πέθαναν στην αναμονή για ΜΕΘ!

Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα οφέλη και μειονεκτήματα της δίαιτα του αυγού

Freedompress

ΕΟΔΥ: 7.287 νέα κρούσματα – Πού εντοπίζονται (φώτο)

Freedompress

Δ.Κούβελας: «Η επανάληψη του ίδιου εμβολίου δεν θα μας δώσει ποτέ ανοσία» – «Βόμβες» για τους εμβολιασμένους στις ΜΕΘ

Freedompress

Νέα μελέτη: Διπλάσιος κίνδυνος λοίμωξης κορονοϊού για τους ανθρώπους με άνοια

Freedompress

Χαμηλή πίεση: Τι να τρώτε για να ξεπεράσετε την υπόταση

Freedompress

Έχετε πεσμένη ερωτική διάθεση; – Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί λόγοι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα