Υγεία

10 τροφές που θα κάνουν το δέρμα σου πιο υγιές

10 τροφές που θα κάνουν το δέρμα σου πιο υγιές

Είναι μια μεγάλη και αυταπόδεικτη αλήθεια ότι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το καλύτερο φάρμακο πρόληψης και σε ό,τι αφορά το δέρμα δεν υπάρχει καμία εξαίρεση. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και η φυσική ασπίδα κάθε ζωτικού οργάνου.

Το δέρμα είναι αυτό δέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε μέρα τα πυρά της καθημερινότητας, από τη σκόνη και την ακτινοβολία, μέχρι αμυχές για να είναι υπόλοιπο σώμα ασφαλές. Η φθορά της καθημερινότητας κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τη φροντίδα του δέρματος.

Ζούμε σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια του έτους και αυτό μόνο περισσότερες ανάγκες δημιουργεί στο δέρμα. Σίγουρα η ενυδάτωση είναι το παν και ειδικά το καλοκαίρι το νερό είναι μεγάλος σωτήρας, αλλά δεν είναι ο μόνος.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε Β Καροτίνη και βιταμίνες που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου είναι πολύτιμες για την ανάπλαση του δέρματος. Άλλες τροφές, όπως αυτές που περιέχουν Ω λιπαρά οξέα κάνουν πιο αποτελεσματική την ενυδάτωση καθώς την εγκλωβίζουν την υγρασία στο δέρμα. 

Είναι εμφανές ότι για το δέρμα δεν υπάρχει μια υπερτροφή που να τα κάνει όλα. Είναι τόσο πολυπαραγοντική υπόθεση η βέλτιστη κατάστασή του που χρειάζεται μια διατροφή που βασίζεται στην ποικιλία. Από την άλλη υπάρχει η κάθε μία από τις ανάγκες μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη σειρά της από μια ποικιλία τροφών από μόνη της.

Σχετικά Άρθρα

Yπέρταση: Η θεραπεία που αντικαθιστά τα χάπια

Freedompress

Παιδική παχυσαρκία: Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Freedompress

Νερό με κουρκουμά: Τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία μας

Freedompress

Κίνδυνος εμφάνισης πνευμονικής ίνωσης σε ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό

Freedompress

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Τα βήματα για την έκδοση. Πότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε

Freedompress

Ο κόκκινος χυμός που δυναμώνει την άμυνα, την όραση και την μνήμη

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα