Freedom Press
Πολιτική

Παμμακεδονική Ένωση σε Μητσοτάκη: Προσβλητική η τακτική σας στο Μακεδονικό

Παμμακεδονική Ένωση σε Μητσοτάκη: Προσβλητική η τακτική σας στο Μακεδονικό

Την δυσαρέσκειά της για την αντιμετώπιση του Μακεδονικού ζητήματος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει σε επιστολή της η «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας».

Τα μέλη της Ένωσης με ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητούν την «αλλαγή της υποχωρητικής και άτολμης τακτικής σας στο Μακεδονικό Ζήτημα που δεν υπερασπίζεται τον Μακεδονικό Ελληνισμό και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων και κατ’επέκταση όλων των Ελλήνων» και καταλήγει γράφοντας πως «Κατακριτέος είναι όχι μόνον εκείνος που ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και εκείνος ο οποίος την εφαρμόζει πιστά».

Αναλυτικά η επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης στον πρωθυπουργό:

«Προς: Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

‘Ως Μακεδόνες Έλληνες, όπως όλος ο Ελληνισμός, επικροτήσαμε και πειθαρχήσαμε συνειδητά, στα πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα που εξαγγείλατε λόγω κορωναϊού, γιατί με την «εμπειρία και γνώση» των χιλιάδων χρόνων συλλογικής κοινωνικής ζωής ως έθνους, καταλάβαμε την αναγκαιότητά τους για το ατομικό και συλλογικό καλό.

Το κάναμε με την ίδια «εμπειρία και γνώση», με την οποία αντιδράσαμε στην ανιστόρητη και προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών», και χαρακτηρίσαμε προδότες αυτούς που την υπέγραψαν, γιατί καταλάβαμε πόσο επιζήμια ήταν για τον Ελληνισμό. (Μόνον ως προδοσία μπορεί να χαρακτηριστεί η νομική αναγνώριση από Έλληνες νεοσύστατου κράτους με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και αντίστοιχης «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής εθνότητας», μέσω της «Συμφωνίας των Πρεσπών»)

Με ανησυχία, όμως, παρακολουθούμε την αθέτηση της προεκλογικής σας δέσμευσης ότι θα αντιδράσετε στην νομιμοποίηση, έστω, «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής εθνότητας» μέσω της ενταξιακής πορείας του γειτονικού κράτους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αγανάκτηση, διαβάζουμε την απόφαση της κυβέρνησής σας και την δική σας προσωπικά, για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, την οποία εσείς ο ίδιος, επανειλημμένα προεκλογικά, έχετε χαρακτηρίσει επιζήμια για τα Ελληνικά συμφέροντα.

Η ώρα της αλήθειας όμως έφθασε. Πολύ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την γειτονική χώρα. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, συνεπής στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Βουλγάρων, αντιτίθεται σθεναρά στην ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας». Εσείς και η κυβέρνησή σας όχι μόνον δεν εναντιώνεστε, για να διεκδικήστε τα συμφέροντα των Ελλήνων, αλλά επικροτείτε τις εις βάρος μας εξελίξεις.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωναϊού δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Κατακριτέος είναι όχι μόνον εκείνος που ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και εκείνος ο οποίος την εφαρμόζει πιστά.

Επειδή δεν δεχθήκατε να συναντήσετε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας και των άλλων Παμμακεδονικών Ενώσεων των ομογενών σας απευθύνουμε αυτή την ανοικτή επιστολή με την οποία ζητούμε, την αλλαγή της υποχωρητικής και άτολμης τακτικής σας στο Μακεδονικό Ζήτημα που δεν υπερασπίζεται τον Μακεδονικό Ελληνισμό και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων και κατ’επέκταση όλων των Ελλήνων.

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε αυτή την αλλαγή. Θα είμαστε, όμως, σθεναροί επικριτές της συνέχισης αυτής της τακτικής, μέχρι την τελική δικαίωση του Ελληνισμού γιατί το Μακεδονικό Ζήτημα είναι υπόθεση όλου του Ελληνισμού και όχι μόνον του Μακεδονικού Ελληνισμού».

Πηγή: Παμμακεδονική Ένωση σε Μητσοτάκη: Προσβλητική η τακτική σας στο Μακεδονικό

Σχετικά Άρθρα

Ζέρβας: «Στις 5 Σεπτεμβρίου η παραλαβή των πρώτων 5 από τα 50 νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

Freedompress

Ελεύθεροι Ξανά: Θερμή υποδοχή του Αρχηγού του κινήματος Φαίδωνα Βόβολη στη Θεσσαλονίκη

newsroom

Θεοχάρης: «Στόχος μας να είναι δυνατός ο Αύγουστος

Freedompress

Τσίπρας σε εμπόρους: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Freedompress

«Αδειάζει» την Γεννηματά ο Λοβέρδος και στηρίζει Χρυσοχοΐδη: Και εγώ θα έκλεινα την Εθνική Οδό

Freedompress

Κούλογλου για Παπαδημούλη: Αν μπορούσα θα αποχωρούσα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα