Ελλάδα

Η Κακοκαιρία «χτυπά» την Αθήνα με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Η Κακοκαιρία «χτυπά» την Αθήνα με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Κεραυνοί και ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα – Δείτε βίντεο από τις περιοχές που έριξε έντονο χαλάζι – Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών – Λαμίας: Δείτε Live τις διαδρομές που πρέπει να αποφύγετε

Ο καιρός, σήμερα 1η Ιουνίου μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει, αντίθετα η κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι πολλές περιοχές της Αθήνας.

Αυτή την ώρα ισχυρές καταιγίδες  πλήττουν την Παλλήνη, τον Ασπρόπυργο και τον Γέρακα. Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επηρεάζοντας σήμερα ακόμη τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα ανατολικά).

Παρακολουθήστε βίντεο από την Αγία Παρασκευή που πλήττεται από έντονη βροχόπτωση με χαλάζι

koropi_attiki
Κεραυνός στο Κορωπί – Εικόνα από Forecast Weather

Βίντεο από τη χαλαζόπτωση στο Περιστέρι

Τι ακολουθεί τις επόμενες ώρες

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και το απόγευμα της Δευτέρας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Παρόμοια η κατάσταση και στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Την Τετάρτη αναμένονται στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και επί της Μεσογείων. 

Οι ουρανοί στην Αθήνα άνοιξαν, με ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές και η κίνηση στους δρόμους καταγράφεται αυξημένη.

Ειδικότερα, κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί  στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, από Ιερά Οδό μέχρι και την Λένορμαν, μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώνεται στην Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπως και στην λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού μέχρι και την συμβολή της με την Κατεχάκη.

Καθυστερήσεις και στην κάθοδο της Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Η κίνηση ξεκινά από Λυκόβρυση και  καταλήγει στον Κόκκινο Μύλο.

Κίνηση και μποτιλιάρισμα σημειώνεται αυτή την ώρα,  και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στον Ασπρόπυργο.

Πηγή: Η Κακοκαιρία «χτυπά» την Αθήνα με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Σχετικά Άρθρα

«Βόμβα» από Καθηγητές Θεσσαλίας: Θα βγουν πολλά στην φόρα για πολιτικούς και τις αποφάσεις στο «όνομα της πανδημίας»

Freedompress

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορούμενων του

Freedompress

Θρήνος στην Αίγινα: Πνίγηκε σε πισίνα 15χρονος μαθητής

Freedompress

Πισπιρίγκου: Η Τσιόλα απέρριψε την ασφυξία που περιγράφουν Καρακούκης–Καλόγρηας

Freedompress

Την Κυριακή 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα από 03:00 σε 04:00

Freedompress

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα