Οικονομία

Επιδότηση δόσεων: «Ομπρέλα» προστασίας για χιλιάδες δανειολήπτες – Τι πρέπει να ξέρετε

Επιδότηση δόσεων: «Ομπρέλα» προστασίας για χιλιάδες δανειολήπτες – Τι πρέπει να ξέρετε

Η Κυβέρνηση δρομολογεί ένα πρόγραμμα επιδότησης δόσεων ενυπόθηκων δανείων, προκειμένου να στηρίξει χιλιάδες συνεπείς δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Με το πρόγραμμα επιδότησης των δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αποτρέψει μια νέα γενιά «κόκκινων» δανείων.

Το μέτρο θα αρχίσει να τρέχει από τον Ιούλιο με την ενεργοποίηση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και θα αφορά σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Στη βάση του προγράμματος, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά, καταναλωτικά ή επαγγελματικά δάνεια έχοντας βάλει υποθήκη την κύρια κατοικία τους και εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, θα κερδίσουν γενναίο κούρεμα στις δόσεις των δανείων τους.

Το κράτος κάθε μήνα και για διάστημα εννέα μηνών θα καλύπτει μεγάλο μέρος της δόσης του δανείου τους, με το ποσοστό της κρατικής επιδότησης για τους ενήμερους δανειολήπτες να ξεκινάει από το 90% της μηνιαίας δόσης στο πρώτο τρίμηνο, να μειώνεται στο 60% της δόσης για το δεύτερο τρίμηνο και να διαμορφώνεται στο 40% στο τρίτο τρίμηνο του προγράμματος.

Η επιδότηση των δόσεων στεγαστικών δανείων αφορά σε δανειολήπτες που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ ενώ για τους εργαζόμενους θα πρέπει να είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και να είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού ή να έχουν χάσει τη δουλειά τους ή να μειώθηκε σημαντικά ο μισθός τους.

Αν στην οικογένεια ο ένας σύζυγος είναι πληττόμενος και ο άλλος όχι, εργάζεται για παράδειγμα στο Δημόσιο ή είναι συνταξιούχος ή δεν εντάχθηκε σε καθεστώς προσωρινής αναστολής σύμβασης εργασίας, το ποσοστό της επιδότησης θα μειώνεται.

Από το πρόγραμμα θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι οι οποίοι δεν είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με το ξέσπασμα της κρίσης.

Πηγή: Επιδότηση δόσεων: «Ομπρέλα» προστασίας για χιλιάδες δανειολήπτες – Τι πρέπει να ξέρετε

Σχετικά Άρθρα

“Βουλιάζει” οικονομικά η Turkish Airlines – Σε άδεια άνευ απολαβών οι πιλότοι

Freedompress

Fed: Η Αμερική απέχει πολύ από μια σταθερή αγορά εργασίας

Freedompress

Σταϊκούρας: Για το 2021 τα μέτρα πλέον προσεγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ

Freedompress

Μάθε τα όλα για το Affiliate Marketing

Freedompress

Δώρο Πάσχα: Μέχρι πότε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους

Freedompress

Πώς θα διαγράψετε τα πρόστιμά σας στα Μέσα Μεταφοράς

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα