Κόσμος

Επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν για ενίσχυση των πυρηνικών της Β. Κορέας

Επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν για ενίσχυση των πυρηνικών της Β. Κορέας

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας
Οηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε μια στρατιωτική συνάντηση για να συζητήσει νέες πολιτικές για την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας, ανέφερε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», σύμφωνα με το KCNA.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη μετά το 1992 αμερικανική πυρηνική δοκιμή σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η οποία επικαλέσθηκε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές, ανέφερε η Washington Post.

Η συνάντηση ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής. Τελικά αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών, προστίθεται στην είδηση της εφημερίδας.

Πηγή: Επαφές Κιμ Γιονγκ Ουν για ενίσχυση των πυρηνικών της Β. Κορέας

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Εμβολιάζει άρον-άρον παιδιά 12 έως 15 ετών με πρόσχημα την μετάλλαξη Δέλτα

Freedompress

Oruc Reis: Θα τηλεφωνήσει και πάλι η Άγγελα Μέρκελ στον Ερντογάν;

Freedompress

Μπορέλ: Αντιπαραγωγική η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ

Freedompress

Αποκάλυψη Σοκ: Υπάρχουν 22 ενεργά συμβόλαια για το λογισμικό Pegasus στην ΕΕ

Freedompress

ΒΟΜΒΑ! Στη Γαλλία γίνονται υποχρεωτικοί οι “QR codes” για να μπεις σε ρεστοράν και μπαρ

Freedompress

Εμβόλιο κορονοϊού – ΕΕ: Ταχύτερη έγκριση των εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα