Κόσμος

Αλαλούμ στα σύνορα! Δεν ανοίγει σύντομα η Ευρώπη

Αλαλούμ στα σύνορα! Δεν ανοίγει σύντομα η Ευρώπη

Μια διασυνοριακή διαμάχη μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας ξεκίνησε καθώς και οι δύο χώρες θα μπορούσαν σύντομα να επιβάλουν καραντίνες στους ταξιδιώτες.

Προς το παρόν, η Ισπανία επέβαλε καραντίνα σε Γάλλους ταξιδιώτες πριν από τη θερινή περίοδο. Η νέα πολιτική τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή. Η Γαλλία απάντησε νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι θα εφαρμοστεί αμοιβαίο μέτρο για τον περιορισμό των αφίξεων από τον γείτονά της, εάν τεθεί σε ισχύ το μέτρο από την Ισπανία.

Η Γαλλία, που ήθελε να αποφύγει τέτοια μέτρα, μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να τα ακολουθήσει, δεδομένου ότι ισχύει τώρα η Ισπανία. Δεν ήταν άμεσα σαφές πότε η Γαλλία θα επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το RT News, η ισπανική κυβέρνηση θα υποβάλει όλους τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία σε καραντίνα 15 ημερών. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι προτεινόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί  της Γαλλίας θα ανάγκαζαν τους ταξιδιώτες από άλλες χώρες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Ισπανία) σε καραντίνα 10 ημερών. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περνούν τη διάρκεια της καραντίνας στο ξενοδοχείο ή σε άλλα καταλύματα, επιτρέπεται να εξέρχονται μόνο για παντοπωλεία ή για ιατρικούς λόγους. Δεν υπήρχε καμία λέξη για το πώς η Ισπανία θα επιβάλει την καραντίνα της.

Η διασυνοριακή διαφορά μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας έρχεται καθώς η Επιτροπή της ΕΕ δημοσίευσε νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον τρόπο «επανεκκίνησης» της τουριστικής βιομηχανίας της ηπείρου το υπόλοιπο διάστημα του 2020.. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν: «αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων», τα κράτη μέλη πρέπει «να επιτρέπουν ταξίδια από όλες τις περιοχές, περιοχές ή χώρες της ΕΕ».

Οι κατευθυντήριες γραμμές απαιτούν «ελεύθερη κυκλοφορία και διασυνοριακά ταξίδια» για να ανοίξει εκ νέου η οικονομία της ηπείρου. Ο τουρισμός στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το ήμισυ της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Η RT σημειώνει ότι οι Βρυξέλλες έχουν περιορισμούς στην υπαγόρευση της συνοριακής πολιτικής που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η τρέχουσα διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών υποδηλώνει ότι το άνοιγμα της ηπείρου μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.
Ωστόσο, η ΕΕ δεν έχει καμία εξουσία να υπαγορεύει πραγματικά την πολιτική των συνόρων και μπορεί μόνο να παροτρύνει τα μέλη της να ακολουθήσουν τις προτάσεις της. Τελικά, κάθε κράτος είναι υπεύθυνο για τα σύνορά του.

Δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες έχουν περιορισμένο έλεγχο της συνοριακής πολιτικής μεταξύ των κρατών μελών, αυτό υποδηλώνει ότι το άνοιγμα μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα είναι ένα μακρινό όνειρο και οι ελπίδες για ανάκαμψη σε σχήμα V αργότερα φέτος έχουν τεθεί σε αναμονή.

Πηγή: Αλαλούμ στα σύνορα! Δεν ανοίγει σύντομα η Ευρώπη

Σχετικά Άρθρα

Ο Σόρος στοχεύει μαύρους και Λατίνους ψηφοφόρους όσο ο Τραμπ κερδίζει πόντους

Freedompress

Το Realclearpolitics «αφαίρεσε» την Πολιτεία της Πενσυλβάνια από τον Τ.Μπάιντεν & τον «επέστρεψε» στους 259 εκλέκτορες!

Freedompress

UEFA: Το αρχικό πλάνο για τη Super League είναι χωρίς ομάδες από Γερμανία, Γαλλία!

Freedompress

Όποιος αρνείται την καραντίνα του κορονοϊού συλλαμβάνεται!

Freedompress

Ισραήλ: Η πρώτη χώρα που ξεκινά την τέταρτη δόση εμβολίου

Freedompress

Ο Τραμπ ανακαλεί 9.500 στρατιώτες που βρίσκονται στη Γερμανία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα